Moreno-Kovács Claudia Lena: Az unikornis

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Volt egyszer egy unikornis, volt neki egy barátja, akit úgy hívtak, hogy Macsi. Neki is volt egy barátja, akinek Borzi volt a neve. Ők testvérek voltak. Mindegyiküknek volt neve, kivéve neki, mert amikor megszületett, a vér szerinti szülei nem adtak nevet, mert furcsa lett. Nem volt se sörénye, se farka. A vér szerint szülei magára hagyták, de a családjával jól érezte magát.
Borzi szülei meghaltak, de adtak neki nevet, mikor megszületett. Amikor unikornis kicsi volt, az erdőben talált rá Macsi anyja. Ő nevelgette Borzit is, és az unikornist örökbe fogadta. Unikornisnak azért nem adott nevet, mert nagy nevet akart neki adni, és még gondolkodott rajta. Nagyon szerette unikornist!
Macsiék egy barlangban éltek, ami előtt volt egy nagy mocsár. Azt mindig át kellett ugrania Macsi anyukájának, amikor vadászni indult. Ilyenkor mindig hozott unikornisnak is füvet, olyat nem lehetett kapni ott, ahol éltek. Unikornis félt a mocsártól, attól, hogy beleragad. Ezt anyukája mondta neki, amikor még kicsi volt. Mostanra nagy lett, sörénye is, farka is lett, de még mindig félt.

Moreno-Kovács-Claudia-Lena_Az-unikorornis net

Moreno-Kovács Claudia Lena rajza

A barlang, amelyben éltek, nagyon tágas volt, és unikornis szeretett benne élni. Egyszer Macsi anyukája bejelentette, hogy elköltöznek, mert a mocsár egyre nagyobb lett és már kezdett befolyni a barlangba. Unikornisnak át kellett ugrania a mocsarát, de még félt. A családja kérlelte, hogy induljanak minél hamarabb! A mocsár olyan nagy lett, hogy már se Macsi, se Borzi, se az anyjuk nem tudta átugrani.
Ekkor unikornis meglátta, hogy anyukája beleragadt a mocsárba, és ügyesen kiszabadította a szarvával. Rátette a családját a hátára, és átugrotta a mocsarat: szinte repült!
Olyan büszke volt rá az anyja, hogy legyőzte a félelmét és megmentette őket, hogy unikornis neve BÁTOR lett.

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.