Rácz Anna: Egy jól sikerült mentés

Luca vagyok és egy állatmenhelyen dolgozom. Nem volt háziállatom soha, még kiskoromban sem, pedig mindig szerettem volna egy kutyát. Egyik nap a mentés során egy kiskutya nagyon elbűvölt.
Éppen a kávémat ittam, amikor csörgött a telefonom. A főnököm hívott:
− Gyere gyorsan, mert baj van!
− Rendben! − válaszoltam.
Így hát elindultam és meg se álltam a menhelyig. Ezzel fogadtak:
− Luca, nagyon siess, mert a Kiskert utca 3-ban állatkínzás folyik!
Amikor odaértünk a helyszínre, szörnyű látvány fogadott! Két pici németjuhász kutya nagyon soványan be volt zárva egy szűk ketrecbe. Nem tétlenkedtünk, elkezdtük a mentést. Egy bökkenő volt, a szuka kölyök félt kijönni a ketrecéből.
Mindenki próbálkozott már a kicsalogatással, mikor én megkérdeztem:
− Megpróbálhatom én is?
− Persze − felelték a többiek.
Sikerült kicsalogatnom! Boldogan léptem a munkatársaim közé, kezemben a kiskutyával. Betakartam, nehogy megfázzon, mivel nagyon hideg volt. Az autóban ki se engedtem a kezeim közül, mert előre tudtam, őt befogadom. Visszatértünk a menhelyre, adtunk a két pici kölyöknek enni.
Pár hét múlva elvihetőek voltak. A szuka kölyköt Kajlának, a kan kölyköt pedig Kongónak neveztem el. Kongót hamar elvitték.
Én boldogan töltöttem ki a nyilatkozatokat, hogy Kajlát befogadhassam. Nagyon megtetszett már az első pillanatban, mert az egyik füle kajlán lefelé konyult. A papírok kitöltése után hazamentünk. Mind a ketten nagyon boldogok voltunk, mert én végre rátaláltam a világ legcukibb társára, Kajla meg egy olyan gazdira, aki mindig törődni fog vele.
Most már együtt járunk még munkába is. Nagyon szeretjük egymást, legjobb barátok vagyunk most és mindörökké.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.