K. Nagy Noémi: Musztáng és a kis béka

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Musztáng nevű ősember. Volt neki egy nagy családja, és amikor nekik keresett ennivalót, akkor találkozott egy békával, akit úgy hívtak, hogy Arnold. A kis béka megkérdezte, hogy merre tart. Musztáng csak ezt mondta:
– Mi közöd van hozzá, te folyó alatt kuruttyoló?
– Én, folyó alatt kuruttyoló, hogy mersz ilyet mondani egy méltóságnak?!
– Te meg a méltóság, ezt nem hiszem el! – ment el nevetve Musztáng.
Mikor hazaért, mindenkinek elmondta, mit látott és mit hallott. De a családja nem hitt neki. Másnap szomorúan ment el arra a helyre, ahol találkozott Arnolddal. A kis béka ott volt. Musztáng megkérte, hogy vezesse el arra a helyre, ahol a palotája van. El is vezette. Nagyobb volt az a palota, mint egy óriás, és amikor belépett Musztáng, elcsodálkozott. Musztáng megkérte a békát:
– Kis béka, eljönnél hozzánk, hogy bemutathassalak a családomnak?
– Persze, örömmel!
– Gyere, erre van a barlangunk!
Mikor megérkeztek, Musztáng rögtön bemutatta a családját Arnoldnak. Még sokáig beszélgettek Arnolddal, amikor a kis béka észrevette, hogy megy le a nap. Musztáng megkérdezte Arnoldtól, hogy van-e kedve ott aludni. Arnold csak ezt válaszolta:
– Persze, hogy van kedvem itt aludni.
– Gyere, odavezetlek az ágyadhoz.
– Rendben.
Mikor Musztáng megmutatta az ágyát Arnoldnak, már mehettek is vacsorázni. Vacsora közben arról beszéltek, hogy Arnoldnak hol vannak a szülei, mert szívesen megismernék. Kiderült, hogy már akkor meghaltak, amikor ő még csak 3 éves volt. Musztáng családja nagyon sajnálta, ezért felajánlották neki, hogy ne éljen egyedül abban a nagy palotában, inkább lakjon náluk. Elfogadta.
Máig is így élnek, ha meg nem haltak. Ha nem hiszitek, járjatok utána.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.