Mádai Nóra: Az OREO története

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!
Mádai Nóra-A-kis-gömböc net

Mádai Nóra rajza Gratulálunk, bekerült rajzod a mesekönyvbe!

Egyszer nagyon régen egy híres szakács elhatározta, hogy megvendégeli a barátait. A szakács elment beszerezni a hozzávalókat.
Az útja során át kellett mennie egy nagy erdőn. Az erdőben ment, mendegélt és eltévedt. Egyszer csak meghallott egy nyüszögő hangot. Gyorsan odafutott. Talált egy nagy gödröt és abban egy manót. A manó kérte, hogy segítsen neki. A szakács kihúzta a gödörből.
– Hallod-e, te szakács, jó tett helyében jót várj! Mivel látom, hogy jó ember vagy megmutatom, merre van a város. Ráadásul adok neked egy zacskót, ebben a zacskóban varázslatos kakaópor van. Használd fel, mikor szükséged lesz rá – mondta a manó.
A szakács megköszönte a kedvességet és továbbment.
Egy réthez ért. Meglátott egy tehenet. Közelebb ment és észrevette, hogy a tehén sántít. Mikor odaért, a legnagyobb döbbenetére megszólítja a tehén:
– Légy szíves, segíts rajtam!
A szakács, mivel jól ismerte a fűszereket és gyógyító füveket, keresett gyógynövényt és csinált egy főzetet, amitől a tehén nyomban meggyógyult.
A tehén újra megszólal:
– Mivel ilyen aranyos vagy, megfejhetsz, és a tiéd lehet varázslatos tejem. Csodákat tesz, csak jókor kell használni!
A szakács megköszönte és boldogan hazaindult. Otthon, ahogy kinyitotta a varázsösszetevőket, azok egyszeriben maguktól összeálltak. A szakácsnak csak a sütőbe kellett betenni az illatos tésztát.
Mire elkészült a sütemény, a barátok is megérkeztek. Mikor a szakács felszolgálta, az egyik barát, akinek a szája éppen tele volt keksszel, hangosan felkiáltott, de “ó, de jó” helyett azt mondta, hogy “OREO”. A barátok nagyot nevettek és elnevezték a kekszet OREOnak.
Hát ez az OREO igaz története!

2016

9 hozzászólás “Mádai Nóra: Az OREO története

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.