Darnai Lili: A ló segítsége

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer valahol élt két lány. Ez a két lány a réten játszott, amikor is vihar jött. Lilla nagyon megijedt. Abban a pillanatban villám csapott belé. Luca is összeesett. Egy kis idő múlva mindketten arra ébredtek, hogy varázserejük van. Csak abban különböztek, hogy Lillának villám és fehérség, Lucának pedig örvény és sötétség lett az ereje.
Három állat jött Lillához: egy béka, egy kígyó és egy robot-ló. A béka ezt mondta:
– Segíts nekem!
Lilla erre így válaszolt:
– Olyan a szemed, mint a barátnőmnek.
– És ezért mindig megtalál a gólya – mondta a béka.
– Jó, segítek neked. – És segített is. Ebben a pillanatban a béka szétnyílt és Luca jelent meg. Csattant a kard és a pajzs, elkezdődött a véres harc.
Végül, ahogy a mesékben szokták: a jó győzött és a gonosz eltűnt. A kígyóval is ugyanez történt, ő tüzet kért. Lilla azt is megtudta, hogy többé ne rakjon tüzet, mert a gonosz abból táplálkozik. A robot-lóval nem történt meg ugyanaz a gonoszság, mint a másik két állattal. Ő csak másik szemszínt szeretett volna magának, mert mindig csúfolták, hogy gonosz. Lilla teljesítette a kívánságát: piros szemszínt varázsolt neki. A következő pillanatban leküldte véletlenül a pokolba. Egy perc múlva jött is a robot-ló anyukája.
– Hol van a kicsim? – kérdezte.
Lilla így felelt:
– Véletlenül leküldtem a pokolba.
– Semmi baj – mondta az anyuka. – De visszahozod nekem? Cserébe megtanítom a varázserődet használni.
Így is lett. Lilla megtette, amit a ló kért tőle. Megszerezte a tükröt, amiben az égkristály ragyogott. Belenézett a gonosz és megszűnt a rosszaság belőle. Lucának a felhő és a fény lett az ereje. Újra barátnő lett a két lány. Itt a vége, fuss el véle.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.