Szabó Luca: Ki lesz a Király?

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kerekerdő. Abban a kerekerdőben tömérdek állat lakott. Volt ott elefánt, tigris, papagáj és még sok más. Tehát olyan volt, mint egy dzsungel. Boldogságban éltek ott az állatok. Néhanapján játékos versenyeket is tartottak, ha meg úgy akadt kedvük fürödtek a kristálytiszta vízesésben. Békében éltek addig, míg az egyik napon egy oroszlán tért be az erdejükbe. Mivel királynak tartotta magát, azt hitte, hogy engedelmeskednek neki. Szomorúan hajtotta álomra a fejét, mert rosszul hitte. Reggel azonban már rátalált egy furfangos ötlet. Ugyanis meglátott két harkályt kártyázni. Az oroszlán odasettenkedett az egyik harkályhoz és elkezdte suttogni a tervét. A harkály végig hallgatta és már is kezdték a tervet végrehajtani. Az oroszlán elbömbölte magát, a másik ijedten hátranézett, és addig a csaló gyorsan kicserélt egy lapot, majd visszaült a helyére. Mikor a harkály magához tért folytatódott a játszma. Eléggé furcsálta , hogy nincs meg egy lapja és egy másik van helyette, és ezért megkérdezte:
– Nem láttad az egyik lapom?
A másik vállat vont és újra elkezdtek játszani. Mikor már az utolsó kártyát is letették, rájött, hogy a barátja cserélte ki a lapját. Attól a naptól fogva nem beszéltek egymással. Mindenkit sikerült újabb és újabb versenyekkel és csalásokkal egymás ellen fordítania az oroszlánnak, kivétel Kókuszt, az arapapagájt, akiben egyedül maradt szeretet a többiek iránt.

Szabó-Luca_Ki-lesz-a-Király_Poos Petra

Poós Petra (9 éves) illusztrációja Gratulálunk, bekerült rajzod a mesekönyvbe!

Így az oroszlán már majdnem kijelenthette, hogy ő a király, de Kókusz ellenezte. Ezt az oroszlán kihívásnak értelmezte. Azonnal új versenyt indított. De sokan mások is szerettek volna királyok lenni, ezért versenybe szállt az oroszlán, Kókusz, egy csiga, Rétisas úr , Mrs. Ú, a bagoly és Breki, a béka. A bíró a gólya volt. Három próbát kellett kiállni: az első az volt, hogy meg kellett szerezni a nagyon ritka Tomborus virágot, ami a Mondrult szakadéknál található. El is kezdődött az első próba: Rétisas urat kiállították, mert repült, ami nem volt szabad. Így már csak öten maradtak versenyben. Mind az öten odaértek végük a Mondrult szakadékhoz, de a virágot az oroszlán tudta csak megszerezni, így ő nyerte ezt a versenyt. A következő próba az volt, hogy a kristálytiszta vízesés mögötti barlangból kihozzanak egy kristálykövet. Odafele Mrs. Ú volt az élen, de nem bírta végül tartani az iramot, ezért egy nagyot csípett az oroszlánba. A gólya meglátta és őt is kizárták a versenyből. Megint az oroszlán került az élre. Mikor a Kristálytiszta vízeséshez értek, Breki a hosszú nyelvével átnyúlt a vízesésen, hogy megfogjon egy kristálykövet, de ezt sem volt szabad, így ő is elvesztette az esélyt a győzelemre. Végül ezt a próbát is az oroszlán nyerte.
Eljött az utolsó próbatétel ideje, ami a futás volt, hárman indultak neki, bár a csiga olyan lassú volt, hogy nem számított ellenfélnek senkinek. Kókusz és az oroszlán közt dőlt el a verseny: de az oroszlán könnyen legyőzte a papagájt , aki nem repülhetett a szabályok miatt, így ezt a versenyt is oroszlán nyerte. A gólya már nyújtotta is a koronát, mikor Kókusz megszólalt:
– Miért kell nekünk király? Parancsolhat nekünk, na és?! Azt senki se szeretné! Eddig is király nélkül éltünk.
A többiek egyet értettek és úgy kizavarták az oroszlánt az erdőből, mintha sohase járt volna ott. Így nem lett királyuk, és újra békében éltek.

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.