Kecsenovics Patrik: Traxi a városban

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Emlékeztek még Pufogó Traxira, a traktorra és Hosszú Fülecskére a nyuszira? Bizony, már három év is eltelt mióta megismerkedtek és nagyon jó barátok lettek. Traxi gazdája vett egy földet, ami Szabadka mellett terült el, a nyuszi pedig beköltözött a városba, mert közelgett a húsvét és segítenie kellett a húsvéti nyúlnak széthordani az ajándékokat.
Szép tavaszi délelőtt volt, amikor Traxi elindult dolgozni, de amint a városba ért, egy forgalmas útkereszteződésnél rossz irányba fordult és eltévedt. Megállt az út szélén, és segítséget kért, de senki sem segített rajta, mert mindenki sietett. Sírva törölgette hatalmas ablakait. Meglátta őt Hosszú Fülecske, és megkérdezte:
– Mi a baj?
– Eltévedtem – mondta szomorúan Traxi.
– Semmi baj, a barátok segítenek és nem hagyják egymást cserben! Gyere, mutatom az utat! – mondta a kis nyúl.
Traxi boldogan követte a nyuszit, és nagyon örült annak, hogy ilyen nagyszerű barátja van. Útközben csodálkozva tekingetett, mert még soha nem járt Szabadkán, még nem látott ilyen nagy várost.
Amikor a szántóföldhöz értek, megköszönte Fülecskének a segítséget, és boldogan hozzáfogott a munkálatokhoz. Fülecske pedig elsietett, mert már várták a gyerekek.

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.