Szentirmai Virág: Kecskelakoma

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Zsuzsi nagyon szerette az állatokat. Falujukban sokan tartottak háziállatot, tyúkot, nyulat, disznót…Testvéreivel együtt sokszor kérlelte szüleit, hogy ők is nevelhessenek valamilyen állatot a kertjükben, de Anya és Apa mindig csak azt felelték, hogy még kicsik hozzá, majd ha nagyobbak lesznek. Így hát a gyerekek gyakran kéredzkedtek be a szomszédokhoz kiscsibét simogatni, nyuszit etetni, tyúktojást gyűjtögetni.
Egy napsütéses tavaszi napon Zsuzsit legjobb barátnője, Kati hívta át játszani. Kati és Zsuzsi elválaszthatatlan barátok voltak. Ha együtt lehettek, órákig szépen eljátszottak, a kertben homokoztak, bújócskáztak, a házban rajzoltak, babáztak. Sokféle állatuk is volt Katiéknak. Tartottak kutyát, libát, kacsát, de Zsuzsinak mindig is a kecskék tetszettek a legjobban.
A lányok ezen a napon is jókedvűen labdáztak, hintáztak egészen késő délutánig, s a vidám szaladgálás után igencsak elkezdett korogni a gyomruk. Kati beszaladt a házba, hogy kérjen anyukájától két piros almát uzsonnára, így pár percig Zsuzsi egyedül maradt. A kislány ekkor vette észre, hogy Kati apukája épp a közelben álló meggyfa mellett nyírja a füvet. A frissen vágott fű illata nagyon kellemes volt, és Zsuzsinak az jutott eszébe, hogy a kecskék ebből biztosan kérnének. Gyorsan odaszaladt a fűrakáshoz, ami az állatok ketrece mellett volt, s abból kínálgatni kezdte a kecskéket. Azok sietve odanyargaltak Zsuzsihoz, és egymást félretolva kéregették a friss füvet.
Zsuzsi kedvence egy kis tarka kecske volt, most is őt figyelte. Olyan jóízűen eszegetett, hangosan ropogtatva a zsenge füvet, hogy Zsuzsi azt gondolta, ez biztosan nagyon finom lehet. Ahogy a kislány a kecskelakomát nézte, érezte, hogy összefut a nyál a szájában. Egyszer csak felmarkolt egy adag füvet, majd a szájához emelte, s nagyot harapott belőle. Őszintén megvallva nem igazán ízlett neki a falat, de azt gondolta: „Hát, ez is ízlés dolga.” Mikor észrevette mit csinált, ijedten körbenézett. Szerencsére nem látta meg senki, már Kati apukája sem volt a kertben. Nemsokára Kati lépett ki a házból, s egy nagy tálat hozott tele finom gyümölcsökkel. A két kislány a küszöbre kuporodva az uzsonnát mind megette.

Szentirmai Virág-Kecskelakoma

Szentirmai Virág (8 éves) rajza Gratulálunk, bekerült rajzod a mesekönyvbe!

Aznap este Zsuzsi elmesélte szüleinek, hogy mi történt Katiéknál kecskeetetés közben. Ők nagyot kacagtak a történeten, és megígértették Zsuzsival, hogy nem eszik többé füvet. Abban az évben a húsvéti nyuszi rengeteg finomságot hozott a gyerekeknek. Ők mégis annak örültek a legjobban, hogy két barátját otthagyta nekik a kertben, akikről ezután gondoskodhattak.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.