Kállai Boglárka: Hogyan keletkeztek a szárnyaspónik?

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Régen volt ez, nagyon régen, messze tőlünk, más vidéken. Akkor, amikor még szabadon éltek az állatok.
Volt egyszer egy kedves, játékos, jókedvű pónicsapat. Mentek, mendegéltek, míg egy folyóhoz nem értek. A folyóban egy arapapagáj vergődött kétségbeesetten. Az egyik kicsi póni nagyon megsajnálta. Odanyújtotta a lábát, de nem érte el a papagájt. Keresett egy hosszú botot. Azt odanyújtotta. A madár rákapaszkodott, így kijutott a vízből. Azt mondta a póninak:
– Megmentetted az életem, jótett helyébe jót várj!
Azzal elrepült. A kicsi póni sokáig nézett utána, aztán követte pónitársait. Elmesélte, hogyan mentette meg a papagáj életét. Megint mentek, mendegéltek, míg egy sűrű erdőbe nem értek. Az erdő végén egy hatalmas szikla állta útjukat. Itt rengeteg kígyó volt. S tudjátok, a lovak nagyon félnek tőlük. Meghallotta segélykérésüket, és odarepült hozzájuk a kis arapapagáj. Mindenkinek adott egy-egy tollat. S láss csodát! Egyszeriben mindegyiküknek csodaszép szárnyuk nőtt, és el tudtak repülni a veszély elől.
Így keletkeztek hát a szárnyas pónik. Menjetek el ti is az állatkertbe, nézzétek meg az arapapagájt! Lehet, hogy nektek is elmond egy csodálatos mesét.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.