Balogh Lívia: A tündérek bálja

Hol volt, hol nem volt, még az Üveghegyen is túl volt egy ország, melynek neve: Tündérország. Népességét nagyon sok tündér alkotta. Az ország élén Rubert király uralkodott. Volt három gyönyörű szép leánya. A legidősebbet Amandának hívták, a középsőt Ellának, a legkisebbet pedig Ákvátának. Telt– múlt az idő és a király kihirdette hogy másnap tavaszi bált rendez, melyre Tündérország összes tündérét meghívja. A három leány is lázasan készülődött. Amanda egy gyönyörű, szép rózsaszín ruhát vett fel, Ella egy élénk kék ruhában jelent meg, Ákvátá pedig egy csillogós lila színű ruhában érkezett a bálra. A meghívottak között jelen volt egy Ludvig nevű tündérkirályfi is. A trónteremben gyönyörű pompa várta a vendégeket. Hamarosan elkezdődött a bál. Ludvig szebbnél-szebb tündérlánnyal táncolt, míg egyszer csak Ákvátára került a sor. Abban a pillanatban beleszeretett, ahogy meglátta. A bál végén Ludvig megkérte Rubert királyt adja neki legkisebb leánya kezét. A tündérkirálylány azt felelte:
– Hozzád megyek feleségül, ha három kérdésemből, legalább egyre tudod a választ. Minden napra kapsz egy kérdést és másnap reggel kérem a megfejtést. Ha nem sikerül tömlöcbe záratlak! Első kérdésem:
– Melyik a kedvenc színem? Holnapra várom a választ!
A királyfi arra gondolt, mivel a bálon lila ruha volt rajta ez lehet a jó megoldás, de sajnos tévedett. Így szólt a tündérlány:
– Második kérdésem az, hogy melyik a kedvenc évszakom? Vigyázz, ha nem találod ki már csak egy esélyed marad!
Törte a fejét a királyfi mi lehet a válasz és arra a következtetésre jutott, hogy a tavasz lesz a megoldás, mivel tavaszi bált rendeztek. Reggel örömmel mondja a megfejtést, de sajnos ez sem helyes. Így szólt Ákvátá:
– Jól vigyázz Ludvig, már csak egy kérdés van hátra, amely így szól:
– Melyik a kedvenc virágom?
Szegény királyfi kétségbe volt esve, elkeseredetségében sétára indult a palota kertjében és egyszer csak meghallotta a királylány gyönyörű énekét, amely így szólt:
„Rózsa, rózsa piros rózsa,
nyílik a kertemben ,
ez a virág, piros virág,
mit a legjobban szeretek!”
Ludvig egész éjszaka le sem hunyta a szemét, alig várta a reggelt, hogy elmondhassa a megfejtést
–Kedves Ákvátá! A kedvenc virágod a piros rózsa.
Meglepődött a királylány, de nagyon boldog volt, hisz ő is beleszeretett a tündérkirályfiba. Abban a pillanatban összehívták Tündérország minden lakóját és hatalmas lakodalmat csaptak. Mai napig boldogan élnek, ha meg nem haltak. Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt…

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.