Madarász-Mácsai Mária: A völgy szelleme

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

A legenda szerint, egy távoli, ismeretlen vidéken, ahol a völgyet magas hegyek és felhők takarták, volt egy titkos királyság, melyben rejtélyes lények éltek. Ezek a lények tömérdek drágakincset halmoztak fel és hegyeik – az öregek szerint – varázserővel rendelkeztek. Ezek a lények nem voltak mások, mint Sárkányok.

A királyság élén, a király és a királyné, a két legnagyobb és legbölcsebb sárkány uralkodott. Uralmukkal békében és boldogságban tartották a völgyet és annak minden lakóját.

Az égi Istenek, növelve a sárkányok boldogságát, megajándékozták a királyi párt egy tojással, melynek héja színtiszta aranyból volt és fényesebben ragyogott az égen lévő csillagoknál. Ám a boldogságnak egyik napról a másikra északról érkező hideg szelek és fagyok vetettek véget. A csillagok eltünedeztek az égről, a nap sugarai egyre kevésbé érték el a völgyet. Az egész királyságon félelem lett úrrá. Egy sötét éjszakán a hegyek megremegtek, roppanásuktól vízhangzott a völgy. Egy kimagasló árny, mely elérte az eget, járta a völgyet és dúlta fel a sárkányok házait. Az óriás magával ragadta a sárkányok összes aranyát, a királyi családtól pedig ellopta a legféltettebb kincsüket: az aranytojást.

A sárkánykirály még aznap összegyűjtötte legbátrabb és legnagyobb sárkányait, hogy szembeszálljon az óriással. De hiába volt minden próbálkozásuk. Az erős szárnycsapásoktól nem billent meg, a tüzes lehelet nem sebezte meg az óriást. A sárkányok hosszú küzdelem után vereséget szenvedtek. Szomorúságuktól zengett a völgy.

Bús üvöltésüket hallva a völgyet védő hegyek megrázták magukat és egy letűnt kor harcosának szellemét hívták segítségül. A harcos az istenek erejével, tudásával és fegyverzetével felvértezve elindult megküzdeni az óriással. A szörnyre a hegyek közt rejtőzve talált rá. A hős kardot rántott és megtámadta az óriást. A felbőszült lény lapát kezeivel nekirontott. A küzdelem hangjaitól zengett a völgy. A harcos végül felülkerekedett az óriáson. Utolsó kardsuhintással a szörny elvesztette egyensúlyát. Ekkor a hegyek kinyitották gyomrukat és elnyelték az óriást. A harcos győzelme után visszatért a kincsekkel és az aranytojással a királyi párhoz. Az uralkodók megköszönték jótettét, majd visszatért a hegyek mélységeibe. A sárkányok a hőstett emlékére a hegyekbe vésték eme történetet.

2017 Gödöllő

 

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.