Szép Györgyi: Nyuszi és Mia megmenti a kis tündért

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egy hűvös, szeles tavaszi napon nyuszi a nagy tapsi füleivel vékonyka sírást hallott. A keserves hangocska a kis tündéré volt, akit a nagy vihar alaposan megtépázott és egy háztetőre sodort. Megütötte magát, nagyon fájt minden tagja és elszakadt a ruhája, nem tudott továbbmenni. Segítségre volt szüksége.
Szerencsére a nyuszinak jó a hallása, így meghallotta a segélykiáltást és megtudakolta, hogy mi a baj. Ezután rögtön Miához sietett, hogy segíteni tudjanak kis barátjuknak.
Mivel kint még mindig zord volt az idő, Mia édesanyja bekrémezte a lányka arcát és a nyuszi orrát is, hogy ne ártson nekik az erős szél az úton.

Suderné Szép Ágnes rajza  részben bekerül a mesekönyvbe

Mia megkereste a babája egyik meleg ruhácskáját és nyomban elindultak a tündérhez. A nyuszi mutatta az utat, s mivel szép nagyokat tud ugrani, a ruhával sikerült eljutnia a háztetőre, s a kis tündér felvehette a szép, meleg holmit, így már nem fázott. Majd a nyuszi szőrébe kapaszkodott, így mindketten lejutottak a háztetőről. Mia óvatosan beletette a kabátja puha zsebébe a tündérkét és gyorsan hazaindultak.
Otthon Mia meleg citromos teát kért anyukájától kis barátjuknak és befektette az ágyba a tündért. Betakargatta, énekelt neki, míg álomba szenderült. Másnap reggelre meggyógyult a jó tündér a sok törődéstől. Ő ébresztette Miát a párnája csücskén ülve. Megígérte, hogy viharban soha többé nem indul útnak egyedül.

2017 Zalaegerszeg

7 hozzászólás “Szép Györgyi: Nyuszi és Mia megmenti a kis tündért

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.