Vrazsovics Krisztina: A két csibész

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Vrazsovics Krisztina illusztrációja részlete bekerül a mesekönyvbe

Hol volt, hol nem, volt egyszer egy falusi iskola. Itt tanult Marcell és Kriszti. Nagyon jó pajtások voltak. Egy nap azzal szórakoztak, hogy egymást dobálták fűcsomóval. Marcell véletlenül a fű helyett, egy követ kapott fel. Nem Krisztit találta el, hanem az ablakot, ami sajnos betört. A gyerekek nagyon megijedtek.
– Fussunk el! – kiáltotta Marcell.
– Jaj, jaj! Már zárva az udvari kapu – válaszolta Kriszti.
– Akkor másszunk ki! – javasolta a barátja.
Kijutottak. Hazamentek, de otthon nem mesélték el szüleiknek a történteket. Másnap reggel az igazgató néni észrevette a kitört ablakot. Nagyon mérges lett. Összehívta az iskola tanulóit.
– Szeretném, ha kiállna az, aki ezt tette – mutatott a betört ablakra.
Bizony Marcell és Kriszti nem merték bevallani, hogy ők voltak. Egész nap nem tudtak figyelni az órákon, mert lelkiismeret-furdalásuk volt. Szünetben összeültek megbeszélni, hogy mégis be kéne vallaniuk, hogy ők követték el.
Összeszedték minden bátorságukat és bekopogtak az igazgató nénihez. Elmesélték, hogy véletlen volt, és nagyon sajnálják azt, amit tettek. Az igazgató néni nagyon örült, hogy vállalták a tettüket. Arra kérte őket, hogy máskor egyből szóljanak, hisz mindent meg lehet beszélni. A két kis csibész elvállata, hogy délután felszedik az udvaron az elszórt szemetet. Ezzel jóvá téve a tettüket.
Így a játék helyett délután a takarítással foglalkoztak.

2017 Veszprém

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.