Nagy Hanna: A kicsi néger

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

A világ legmelegebb táján, Afrikában élt a családjával egy kisfiú, akinek Kókuszka volt a neve. Ez a kisfiú nagyon sok időt töltött a nagymamájával, akivel gyakran sétáltak a Nílus partján. A séták alkalmával rengeteg mesét hallott Kókuszka a mamájától, amelyek még felnőtt korában is elevenen éltek emlékezetében. Míg Kókuszka a kavicsokat dobálta a hömpölygő folyóba, mamája szeretettel gyönyörködött unokájában. Kinek bőre fekete, haja göndör, fogai pedig hófehérek voltak. Az egyik vers illett is rá, amit szinte minden nap elmondtak a Nílus parton hazafelé ballagva:

Volt egyszer egy kicsi néger,
Mint a szurok, fekete,
Fehér fogú, göndör hajú,
Kókuszka volt a neve.
Édesanyja mondta néki,
Mérges folyó a Nílus.
Ne menj arra kicsi fiam,
Mert bekap egy krokodilus.

A kisfiú a mamájával töltött boldog órákat, napokat mindig nagyon várta. Közben elszaladt felette az idő. Felcseperedett, egyre kevesebb időt tudtak együtt lenni.
A felnőtt fiatalember családot alapított. Gyermekei születtek, akikkel – ahogy megtanulta a nagymamától – minden nap kisétált a Nílus partjára. A mesék mellett nagy örömmel beszélt gyermekeinek a gyermekkoráról, nagymamájáról, és persze minden nap elmondták a „Volt egyszer egy kicsi néger” kezdetű verset.

2017 Pásztó

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.