Fekete Anna: Anna szülinapja

Egyszer volt, hol nem volt heted hét országon is túl volt egy nevezetes kisfalu, amelyet Dolgozó falunak neveztek el. Ott született egy fiatal párnak egy kislánya, akit Annának hívtak. Szülei szerették őt, de néhányszor elfelejtkeztek róla, mert sokat kellett dolgozniuk.
Anna egy nap kora reggel kiült a teraszra, és elkezdett sírdogálni. Odarepült Rigó Jancsi és megkérdezte:
– Mi baj kislány?
– A szüleim elfelejtették a szülinapomat, mert sokat dolgoznak – válaszolta neki Anna.
Ezen Rigó Jancsi elgondolkozott, és eszébe jutott Béka Misi úrfi, hogy ő segíthet neki. Elmentek a tóhoz, ahol a békát megkeresték. Meg is találták és elmesélték neki a történetet. Ő azt mondta, hogy menjünk el hárman Pillangó Marcihoz. Elsétáltak hozzá, aki egy erdei virágon pihent. Neki is továbbadták az információt. Azt mondta Pillangó:
– Gyerünk, keressük, fel Egérke Ernőt! Ő biztosan tud valamit kitalálni.
Meg is találták Egérkét, aki egy földalatti üregben volt. Onnan kihívták és beszámoltak neki a az esetről. Ő is gondolkozott és nemsokára kitalálta, hogy partit szervezzenek. Titokban megkérte három barátját és a rovarokat, hozzanak a mezőre bogyókat, kenyeret, sült halat, faágakat, leveleket, gyertyát, vizet és egy töksapkát.
– Egy óra múlva legyél a mezőn és hozd a kedvenc játékodat! – üzente Egérke Ernő Annának.
Anna a várakozás ideje alatt nagyot sétált az erdőben és egy kosár szamócát gyűjtött. Eközben a barátai a mező közepén gyönyörű díszletet készítettek Anna partijára. A rovarok mindent beszereztek Egér Ernő kérésére. A lány gyorsan haza szaladt a kedvenc játékáért, ami az ugráló kötél volt. A megbeszélt időpontra odaért a mezőre és tátott szájjal csodálkozott a szépséges meglepetésen. A virágos mezőn faágakból, levelekből színpadot állítottak fel, ahol sorakoztak barátai. Amikor megpillantották a kislányt, azonnal elkezdték énekelni a Boldog születésnapot című dalt. Anna szeme könnybe lábadt a boldogságtól. Ezután az állatok táncversenyt rendeztek, amelyen Anna nyert. A színpad mellett egy asztalon finom ételek és italok várták az ünneplőket. A parti végén mindenki megcsodálta, hogy milyen ügyesen tud ugrálni Anna az ugráló kötéllel. Néhány barátja szívesen kipróbálta. A buli végén egy töksapkát tettek a fejére, amelyet Rigó Jancsi faragott ki díszesre.
Már későre járt az idő, ezért a lánynak haza kellett mennie, de előtte hálásan és könnyes szemmel megköszönte társainak a szülinapi meglepetést és mindenkit megölelve búcsúzott. Útközben arra gondolt, hogy ezt a napot sosem fogja elfelejteni.

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.