Karsai Emőke: A Nyuszika és a Remete

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Élt egyszer két jó barát a Pöttyös erdőben. Egy Nyuszika és egy Remete. Egyik nap a Remete éppen ebédet főzött és megkérte a Nyuszikát, hogy gyűjtsön az erdőben répát. A Nyuszika útnak indult. Ahogy odaért a répamezőhöz, megpillantott egy Banyát. A Banya észrevette a Nyuszit és megszólította:
–Te Nyuszi! Gyere, segíts cipelni ezeket a súlyos répákat! Vigyük el a házamhoz!
A Nyuszika egy nagy ugrással ott termett a Banya mellett és fürgén felkapta a répás kosarakat.
– Itt vagyok és segítek. Merre kell menni? – mondta a Nyuszi. A Banya megigazította kalapját, és elmutatott a bokrok irányába. Elindultak. Minél beljebb mentek, a Nyuszika egyre jobban félt. A Banya megkérdezte a Nyuszit:
– Mi az, tán csak nem félsz? – S közben ördögien nevetett.
A Nyuszi nagyot nyelt:
– Nem, nem félek – felelte remegő hangon.
–Pedig kéne – mondta a Banya. Egy roskadozó házhoz értek. A Banya megragadta a Nyuszit a répás kosarakkal együtt és behurcolta a házába. Eközben a Remete már idegeskedett, hogy hova tűnhetett a Nyuszi.
– Hol csatangol ez a szeleburdi Nyuszi?! Kéne a répa a pörköltbe!
A Remete gondolt egyet, és elindult megkeresni a Nyuszikát. Elhaladt a répamező mellett, de ott nem talált senkit, csak egy árva kosarat. A Remete már tudta, hogy Nyuszikát elrabolta az Erdei Banya, így elindult a Banya házához.
Mikor odaért, velőtrázó ordításokat hallott. Berontott a házba és akkor megpillantotta a Banyát a földön fekve, mellette a Nyuszikát, aki seprűvel ütögette.
– Mi folyik itt?! – kérdezte a Remete.
– A Banya be akart vágni az üstbe, hogy pörköltöt főzzön belőlem! Már pedig belőlem nem lesz pörkölt!! – válaszolta a Nyuszi, de még mindig ütögette a Banyát. A Remete elvette a Nyuszi kezéből a seprűt. A Banyához szólt:
– No, te Banya! Már az összes nyulat megetted az erdőben kivéve ezt az egyet! Ezt nem hagyom annyiban!
Azzal a mozdulattal elkezdte ütlegelni a seprűvel. A Banya sikítva elrohant, és soha többé nem hallották még a hírét se. A Nyuszi megköszönte a Remetének a segítséget. A Remete büszke volt a Nyuszira, hogy tudott magára vigyázni, majd hazasétáltak és jóízűen megették a répapörköltet.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.