Morna Kornél: A mocsár szörnye

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három katona. Ez a három katona a világot és az embereket védte a fosztogatóktól. Egyik reggel arra riadtak fel, hogy az emberek össze-vissza futkosnak és kiabálják, hogy: ITT VANNAK! A katonák nem értették a dolgot, mire az egyik megszólalt:
– Kik vannak itt?
– A fosztogatók! – kiabálta oda nekik az egyik ember.
A három katona egyből felkelt, gyorsan felöltözött és lóhátra szállt. Vágtattak a falu kapuihoz, de nem találtak már semmit, csak csupa leégett házakat és semmi mást. Az egyik katona azonban meglátta, hogy valaki beszaladt az erdőbe és rögtön azt kiáltotta:
– Katonák, gyerünk utána!
Vágtattak az embernek tűnő lény után, de ahogy beértek az erdőbe, meglátták, hogy segítségre szorul. Leszálltak a lóról és odamentek hozzá. Nem akartak hinni a szemükne: nem embert, hanem egy kis medvebocsot fogtak el, aki tudott az emberek nyelvén beszélni. Nagyon betegnek tűnt, ezért gyorsan felsegítették, és elvitték a faluba egy orvoshoz. De ez nem akármilyen orvos volt, hanem egy állatorvos, aki segített az állatoknak meggyógyulni. A medvebocsot is sikerült meggyógyítani. Miután végeztek hazavitték és megetették, megitatták. Megkérdezték tőle, mi baj mi történt vele? Erre ezt mondta a kis bocs:
– A szüleimet megtámadta a mocsári szörny. A fosztogatók is neki dolgoznak.
Mikor meghallották ezt a katonák, nem hittek a fülüknek. Megmondták a kis bocsnak, hogy ne aggódjon, nem lesz itt semmi baja, mert ők megvédik. Azt is megígérték, hogy elmennek a szörnyhöz és börtönbe viszik a tetteiért. Ezután a katonák elindultak az erdőbe és a kis bocs elvezette őket a szörnyhöz. Már több órája sétáltak az erdőben, amikor nagyon, de nagyon hangos ordibálást hallottak, és tudták, hogy ott lesz a szörny, ahonnan a kiabálás hallatszik. A katonák odamentek és meglátták, hogy egy nagyon magas, rusnya lény a mocsári szörny. A katonák megtámadták és a mocsári szörny feladta magát. A katonák elvitték a börtönbe, ahol meglakolt a tetteiért. A kis bocs még mindig velük él, ha még meg nem haltak.

2017 Sopron

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.