Szabó Bence: A valóra vált álom

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Szabó Bence illusztrációja

Egyszer volt, hol nem volt, valahol a Kárpát-medencében, a Kékestetőn is túl, élt egyszer egy óvodás kisfiú, aki szorgalmasan tanulta az élet iskoláját, de az erejére sem panaszkodhatott, mivel sok ésszel és erővel lett megáldva.
Ezért szerette is volna, hogy a barátai, családja büszkék legyenek rá. Próbálkozott labdázni, pattogtatta, dobta, rúgta, de nagy sikert nem ért el vele. Ezért a kisfiú úgy gondolta, hogy mivel nagyon szeret enni, és a hasát is imádja, inkább kitanulja a szakács mesterséget. Mire aztán messzi vidékről rokonok érkeztek hozzájuk. Volt velük egy kis iskolás fiú is, aki arról áradozott, hogy mennyire szeret birkózni. Az ovisunk még nem is hallott erről a sportról ezért gondolta, tesz egy próbát. Rögtön meg is kérte szüleit, hogy a közelben lévő településre vigyék át, hogy megismerkedjen ezzel a sporttal. Amint az első edzésre megérkezett, és látta a sok boldog és mosolygós gyerek arcát, akik azonnal kedvesek voltak vele, mindjárt gondolta, itt jó sora lesz. Telt, múlt az idő, és a kisfiú egyre erőssebnek és boldogabbnak érezte magát. Aztán következett a várva várt verseny, ahová megszeppenve, bátortalanul érkezett, de miután diadalmaskodott a versenyen, és a dobogó legfelső fokán, büszkén meghallgatta a Himnuszt, elhatározta, hogy ez a sport lesz az élete.
Miután felnőtt, elismert, sikeres sportoló lett belőle. Családot is alapított, és a gyerekeinek is azt tanítja, hogy tanuljanak meg becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. Most szakácsként dolgozik és boldogan élnek. Aki nem hiszi, járjon utána.

2017 Báránd

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.