Beke Lara: Lara a megmentő

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egy szép meleg nyári napon megérkezett Lara a lovas tanyára. Érkezését már messziről üdvözölte Zeusz. Zeusz egy nagyon szép kutya, gyönyörű magyar vizsla és nagyon szereti Larát. Lara megérkezésekor illendően köszönt és engedélyt kért, hogy a lovakat megnézze. A lovak hangos nyerítéssel köszöntötték, mert nagyon szeretik a szőke kislányt.
Ezen a héten, Pajkoson fog lovagolni. Pajkos egy nagyon nyugodt barátságos, barna-fehér színű tarka póni ló. Lara nagyon örült, mert Pajkos a kedvenc lova.
Segített felnyergelni a lovat, felvette a kobakot és elindult egy fantasztikus kaland felé.
A mai lovaglás is ugyanúgy indult, az út két oldalán a fák árnyékában az erdő felé. Az erdő közepére érve Pajkos hirtelen megállt, fülét hegyezte a különleges hangok irányában.
– Gyerünk kicsi lovacskám – bíztatta Lara, mert Ő még nem hallatta a különleges hangokat. Mentek tovább és pár perc után már Lara is meghallotta a hangot és ügetésbe kezdet, hogy hamar odaérjen.
Amikor megérkezett a hanghoz, akkor látta, hogy egy gyönyörű fehér egyszarvú ló, méghozzá egy unikornis.
Amikor az egyszarvú meglátta kislányt, nagyon megijedt, de nem tudod elmenekülni, mert a tüskés bokorba beleakadt.Lara leszállt a lóról és óvatosan megközelítette a bajba jutott egyszarvút és finoman megsimogatta. Majd oda súgta neki, hogy ne féljen, mert nem fogja bántani, csak segíteni akar. Az egyszarvú megnyugodott, és mosolyogva üdvözölte Larát és lovát, Pajkost. Lara segített kiszabadulni az egyszarvúnak a tüskés bokrok közül és közben kérdéseket tett fel.
– Egyedül vagy?
– Vannak még egyszarvúak rajtad kívül?
– Hogy kerültél ide, mert az egyszarvúak csak a mesében léteznek?
Az egyszarvú elmesélte, hogy a meseországot egy gonosz varázsló foglalta el és mindenkit börtönbe zár. Az utolsó esély, hogy a gonosz varázslót legyőzzem, ha megtalálom a szuper varázspálcát. A varázspálca pedig itt az erdőben van elrejtve és ezért jöttem, hogy megkeressem.
– Segítek neked, nagyon jól ismerem az erdőt, minden héten itt szoktam lovagolni – mondta Lara.
Az egyszarvú elmondta, hogy egy nagy tölgyfát kell keresni, aminek az északi oldalán a tövénél van elrejtve egy ládában.
Lara gondolkodni kezdett, és eszébe jutott, hogy van egy hatalmas tölgyfa. Többször látta, hogy az erdei állatok ide járnak enni a fa termését, a makkot.
Lara Pajkos nyergében ülve elindult és követte az egyszarvú, hogy hamar megtalálják a szuper varázspálcát.
Megérkeztek a több száz éves tölgyfához, de nem tudták megállapítani az északi oldalát. Nagyon nehéz lesz így megtalálni, mert hatalmas a fa és így a töve is. Larának eszébe jutott, hogy a fák északi oldala mohás szokott lenni. Most már gyorsan megtalálták a ládát és benne a szuper varázspálcát. Az egyszarvú megköszönte a segítséget, de indulás előtt megkérte Larát, hogy segítsen meseországot megmenteni.

Beke-Lara_Lara-megmentő

Az egyszarvú varázslat segítségével utat nyitott meseország kapuján, és beléptek rajta. Meseország már teljesen szürke volt, eltűntek a színek, virágok és minden szép és jó dolog. Az egyszarvú nagyon szomorú lett, mert úgy gondolta, hogy elkéstek. Lara viszont nem adta fel, és kérte az egyszarvút mutassa az utat a gonosz varázslóhoz, hogy megküzdjenek vele. Messziről lehetett látni a sötét, félelmetes kastélyt a szikla tetején. Mikor odaértek akkor látták, hogy a meredek sziklafalon nem tudnak felmenni. Az egyszarvú kérte Larát, hogy üljön fel a hátára, és felviszi a kastélyba. Lara leszállt Pajkosról és az egyszarvúra felülve varázslatos ugrásokkal a hamar felért a meredek sziklafalon. A sötét kastélyban félve lépkedtek, mert olyan félelmetes volt a nagy csend. Ahogy beértek a trónterembe, megláttak a gonosz varázslót. A varázsló egybőlegy villámot küldött a varázspálcájából. Az egyszarvú észlelte a veszélyt, és hogy megvédje Larát a villám elő ugrott. Saját varázserejét felhasználva védte ki a gonosz varázslatot. Az egyszarvú a földre esett,mert nem maradt ereje, Lara odaugrott és segíteni próbált rajta. A gonosz varázsló felnevetett és ismét villámot készült küldeni az egyszarvúra. Larának eszébe jutott a szupervarázspálca és gonosz varázsló következő villámját már ezzel védte ki. Az egyszarvú még mindig a földön feküdt, Lara gyorsan egy varázslat segítségével meggyógyította. Ezután együttes erővel a gonosz varázslót elvarázsolták, így soha többet nem tudott varázsolni.
Ezután a kiszabadították a foglyokat és ismét színessé tették az egész országot. Az egyszarvú megköszönte Lara segítségét, hogy megmentette az országát. Megnyitotta a varázskaput és a szőke kislány Pajkos lován átlépett rajta és ismét az erdőben lovagoltak. Későre járt az idő és vágtába kezdtek, hogy időbe visszaérjenek a lovas tanyára. Amint megérkeztek Pajkost bevezette a helyére és szépen kefével megtisztította és kedvenc desszertjével, sárgarépával etette meg. Mindig a kezében tartotta a répát és úgy etette. Elbúcsúzott a lovaktól és mindegyiknek adott egy kis répát és megsimogatta. A kijáratnál elköszönt a lovastanya tulajdonosától és megbeszélte, hogy jövő héten ismét jön lovagolni. Természetesen az utolsó simogatás Zeuszt a kutyát illette, aki minden érkezésnél és távozásnál a kapuban várja Larát, a szőke kislányt.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.