Darázs Alexandra: Egy néger kisfiú története (tanmese)

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Történetem egy néger kisfiúról szól, aki Afrikából költözött falunkba a családjával. De nemcsak ezért különleges ez az esemény, hanem azért is, mert pont a mi osztályunkba került.
A 9 éves Eriknek nagyon szomorúan teltek a napjai. Sajnos mindenhol csúfolták bőrszíne, származása és alacsony termete miatt: az utcán, az iskolában, de még az üzletekben is. Így barátai sem voltak szegénynek. Pontosan ezért döntött úgy az osztályunk apraja és nagyja, hogy mi majd kezünkbe vesszük a dolgokat és nemcsak barátai, hanem tanítói is leszünk az új osztálytársunknak. Megtanítottuk Eriket magyarul írni, olvasni, számolni és geometriázni is. Hétvégén átmentünk hozzá játszani. A lányok szombaton labdázni, a fiúk vasárnap focizni és videójátékozni hívták. Télen jégkorcsolyázni tanítgattuk, nyáron fürödni jártunk egymáshoz. Ráadásul minden reggel együtt mentünk iskolába – 8 lány és 6 fiú. Hazafelé megálltunk a játszótéren és a fagyizóban. Mindenben igyekeztünk az új fiú segítségére lenni, megértőek és kedvesek voltunk vele.
Mikor már azt hittük, hogy minden rendben van, történt egy újabb galiba! Egyik nap Olga néni, a szomszéd ismét gúnyolni kezdte mi Erikünk beszédét. Mi ekkor is a védelmére siettünk és elmondtuk a néninek, hogy miért nem tud ez a fiú helyesen beszélni magyarul.
Erik napról napra boldogabb lett. Szülei is rendkívül hálásak voltak nekünk, hogy segítettünk a fiuknak beilleszkedni.
Nem kell gazdagnak lenned ahhoz, hogy segíthess másokon. Elég, ha jószívvel közelítesz mindenkihez és kedves vagy. Ez a néger kisfiú segített nekünk abban, hogy jobb emberré váljunk. Köszönjük, Erik!

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.