Drei Izabell: A vendégekért bármit

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Volt egy ember, akit Vittorionak hívtak, és nagyon szeretett főzni. Ráadásul még ügyes is volt benne. Telt múlt az idő és szakács lett belőle. A főnöke nagyon megszerette, és adott neki egy jó tanácsot, ami így hangzott:
– Ha mindenkinek meg szeretnéd mutatni, hogy milyen jól főzöl, nyiss egy éttermet!
A szakács megfogadta a tanácsot, és Budapesten megnyitotta az Italiamo olasz éttermet. A helyiséggel szemben állt egy görög konyha, amiben egy házaspár dolgozott. Amikor megnyílt Vito étkezdéje, a másik étteremből az összes vendég az Italiamoban találta magát. Vittorio boldog volt, de a görög házaspár egyre idegesebb lett, amikor meglátta az embereket kettesével távozni a vendéglőjükből.
– Van egy ötletem, amivel biztosan visszacsalhatjuk azokat a gyros-imádókat – mondta a görög nő a férjének.
– Öltözzünk be olasz szakácsmak, és tegyünk chilit minden ételbe!
Az ember beleegyezett és végrehajtották a tervüket. A hátsó ajtón mentek be Vito konyhájába, és minden egyes ételbe raktak chilit. A vendégeknek nem ártott a csípős kaja, sőt inkább ízletesebbnek tartották az ételt. Vito rájött a turpisságra, de nem akarta megállítani őket, mert előre tudta, hogy jó vége lesz. Másnap a görög házaspár egy újabb tervvel, valamint három patkánnyal settenkedett be az Italiamoba. A dagadt rágcsálók szétmásztak egy asztalon. Pont annál az étkezőnél ült egy patkányirtó. Nagyon megörült, hogy munkán kívül is dolgozhat. Mert titokban abban reménykedett, hogy ha meghallja a főnöke ezt a furcsa helyzetet, fizetésemelést fog neki adni. Az ember azonnal nekilátott kiirtani a hívatlan látogatókat. Amikor a görögök a harmadik csínyjüket akarták végrehajtani, lebuktak a polgármesternél, aki megbüntette őket, és lebontatta az éttermüket.
Vittorio magyar barátai csak annyit tudtak hozzá szólni: Kölcsön kenyér visszajár!

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.