Kun Dorottya: A csíkos virág és a csiga kalandjai

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

A virágos réten élt a csíkos virág és a csiga. Jó barátok voltak. Egyszer arról beszélgetett a két barát, hogy hallottak egy olyan barlangról, ami a csillogó vízesés mögött van, ahol orchideák és meztelen és házas csigák élnek. Felkerekedtek, elbúcsúztak a barátaiktól. Elindultak és mentek, mentek és csak mentek, mentek. Egyszer csak egy szakadékhoz értek.
– A szakadékon hogyan fogunk átmenni? – kérdezte a csiga.
– A fűből kötelet fonunk és azon átmászunk.
Így is lett. Nemsokára a Muréna-tóhoz értek. A Muréna-tónál nagyon megijedtek a murénáktól, de a muréna király kedves volt velük és átengedte őket a tavon. Mentek tovább, mendegéltek és odaértek a csillogó vízeséshez.
– Hogyan fogunk átmenni rajta? – kérdezte a csiga.
– Nem tudom – válaszolt a virág.
– Meg van! Átbújunk rajta!
A vízesés mögött megpillantották a barlangot. A barlang belseje olyan volt, mint egy virágos rét. Mindenhol csigák voltak és virágok.

Kun-Dorottya-A csíkos virág netA virágok kíváncsian körbe vették a csíkos virágot, a csigák pedig a csigát. Mindenkivel összebarátkoztak. Ahogy beszélgettek kiderült, hogy nekik hiányzik a barlangból a fény, sötétben kell élniük. A csíkos virág és a csiga elbúcsúztak a többiektől. Elindultak, hogy keressenek szentjánosbogarakat, hogy ők világítsanak a barlangban az új barátaiknak. Mentek, mentek mendegéltek, amikor egy sivataghoz értek. A csiga elkezdett sopánkodni:
– Jajj, hát itt hogy fogunk szentjánosbogarakat találni, amikor azok az erdőben élnek?
– Ne aggódj, biztos találni fogunk! – mondta a csíkos virág.

Kun-Dorottya-A-csíkos-virág-és-a-csiga net

Kun-Dorottya munkái Gratulálunk, bekerült rajzod a mesekönyvbe!

Közben beesteledett. Ekkor a távolban apró fények derengését vették észre. Elindultak a fények felé. A szentjánosbogarakkal találkoztak.
– Hogy lehet, hogy ti itt vagytok és nem az erdőben? – kérdezte a csíkos virág.
A szentjánosbogarak elmesélték, hogy véletlenül berepültek egy hajóba. Amikor kikötött a hajó, kirepültek, de eltévedtek a forró sivatagban és most nagy bajban vannak.
– Mi pont szentjánosbogarakat keresünk, mert a barlanglakó barátainknak fényre van szükségük. Az lehetne az új otthonotok. – mondta a csiga.
– Nagyon jó ötlet! – örvendeztek a szentjánosbogarak.
Együtt visszamentek a barlanghoz. A csiga és a virág barátai nagyon örültek a szentjánosbogaraknak, ők pedig az új otthonuknak.
A két jó barát is beköltözött a barlangba és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.