Sild Nina Cintia: A zöld fény

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, akit úgy hívtak, hogy Pisti. Egyik este kinyitotta a szobája ablakát, hogy kiszellőztessen. De ahogy végigtekintett az esti utcán, valami szokatlant vett észre. Nem volt fent a Hold.
Pisti kiment és körül nézett. Látott valami zöld fényt. Nagyon megijedt, visszaszaladt a szobájába. Nagyon nehezen tudott elaludni. Reggel felhívta két barátját, Bélát és Ritát. Megkérdezte tőlük, hogy segítenek-e megoldani a zöld fény rejtélyét. Ők igent mondtak. Megkérték szüleiket, hogy este, hadd aludhassanak Pistinél. Másnap reggel, mikor felébredtek, mindhárman egy Tündért láttak. A Tündér mindhármuknak adott valamit: Pistinek egy kardot, Bélának egy pajzsot és Ritának egy varázspálcát. Ezekkel el is indultak, de a gonosz Lola, aki utálta a gyerekeket, ezt megtudta, ezért ő is elindult utánuk. Pistiéket akarta elpusztítani. Mikor Béláék az úton mentek hirtelen egy szúrós fa nőtt ki előttük. Úgy tűnt, mehetnek haza. De Pisti elővette a kardját, és átvágta magukat a szúrós növényen. A másik oldalon tűzokádó sárkányok voltak. Szerencsére Béla előkapta a pajzsát, így megmenekültek a lángoktól. Ekkor Lola megtalálta őket. Féltek Pistiék a lánytól, de Rita elővette a varázspálcáját, és el is tűntette a gonosz lányt.
Hirtelen meglátták a zöld fényt a Jéghegy lábánál. A gyerekek odaszaladtak, és tömérdek aranyat találtak ott. Teletömték a zsákjukat arannyal. Hazavitték a szüleiknek, akik nagyon megörültek neki, és mindannyian vettek egy új házat belőle.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.