Dénes Attila Norbert: Az igazság ára

Hol volt, hol nem volt egyszer egy amerikai feltaláló, Smith Frank azt az ígéretet tette, hogy ha megválasztják, akkor kideríti, hogy léteznek-e a földönkívüliek. Végül ő lett az elnök. Egy hónappal a megválasztása után elkezdték kérdezni őt tévén, számítógépen keresztül. Frank ekkor nyilvánosság előtt kijelentette: „Ti hogy lehettek ilyen buták, hogy hihettétek el! Csak azért mondtam, hogy elnök legyek. Ki beszélne azért, hogy megöljék?! Nekem elég, ha én tudom.”
Ezt nagy felháborodás követte, de ő ezt figyelmen kívül hagyta. Őt csak az UFO ügyek érdekelték. Kijelentéseivel közelebb jutott ehhez. Ezután felhívták őt az 51-es körzetből. Azt mondták, hogyha támogatja pénzügyileg őket, az életére esküszik, hogy diszkrét lesz, és akkor őt is beavatják.
Ebbe az elnök beleegyezett. Titokban ő régebb feltalált egy kép- és hangfelvevő készüléket, amelyet semmilyen rendszer nem érzékel. Ezt az 51-es körzetben sem vették észre. Vagy három évig gyűjtőtte az információkat, és azután a nyilvánosság előtt mutatta meg őket. Kiderült, hogy ezek a Jupiteren élnek.
Ekkor már voltak olyan bombák, amelyeket még a Jupiterig is el tudtak lőni. Erről a román elnök is tudomást szerzett, ezért küldött egy bombát a Jupiterre. Ekkor kezdődött el a III. világháború. Ezután Romániát földönkívüliek lepték el. Fele akkorák voltak, mint az emberek. Zöld színűk volt, és kék páncél borította testűket. Ezek ismerték a magyar nyelvet. Az emberek hiába harcoltak, nem jutottak semmire, mert ezeken nagyon erős páncél volt, és a bőrük is annyira kemény volt, hogy nem ért semmit a lézerfegyver sem. Ezeknek a lényeknek annyira erős fegyvere volt, hogy egy embert, mikor eltaláltak, több száz métert repült. Ezt a nyilvánosság is megtudta. Ezért Bulgária egy atombombát dobott Romániára. A földönkívüliek meghaltak, de az összes romániai ember is meghalt. De ebből az ország szomszédai is kaptak. Bulgáriát is ellepték a földönkívüliek, meglőtték őket bombával, és ez így folytatodott. Az amerikaiakat is kicsit eltalálták, de ők nem lőttek vissza, mert Frank okosabb volt. Ezért Amerikát nem lepték el a földönkívüliek. Ezután Franknak eszébe jutott, hogy amelyik ország nem dob bombát más országra, ott nem lesz invázió. Ezt gyorsan tudatta más országokkal, de csak Magyarország, Japán és Kína követte őket. A többi ország mind elpusztult. Ezek a földönkívüliek nem lettek többen, de nem is fogytak el. Egy üzenetet küldtek az embereknek: „Mi nem akarunk feltétlenül megölni tikteket. Ha érdemesek vagytok az életre, bizonyítsátok be! 24 órát kaptok!”
Senkinek sem volt ötlete. Lejárt 12 óra. Kaptak még egy üzenetet: „Válaszoljatok egy kérdésre! Ha rosszat válaszoltok Kínának vége, tíz percetek van és Kína nem segíthet. A kérdés a következő: ha kicsi akkor nagy, ha nagy akkor kicsi, a vége az eleje, ha kék akkor zöld, ha sárga akkor lila, ha kövér akkor sovány.”
Hiába gondolkodtak, nem tudták a választ. Végül azt mondták, hogy nincs ilyen. Azt a választ kapták, hogy tíz perc és Kínába érnek, és megsemisítik. Ekkor a kínai elnök le akarta bombázni a túlélőket, de szerencsére egy kínai embernek eszébe jutott valami: „Eddig azért maradtunk életben, mert nem hallgattunk a bosszúra. Ez a kulcs. Ha most egy bombát dobnánk mind meghalnánk. Szerintem azzal kell bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk az életre, hogy nem lővünk, és a kérdésnek nem volt értelme csak annyi, hogy kiderüljön, hogy döntünk. ”
– Nincs jobb választásunk! – mondta az elnök.
Vártak tíz percet, ezután a földönkívüliek elmentek, és életben hagyták őket.
– Köszönöm apa, hogy elmesélted! Nagyon tanulságos volt!
– Szívesen!

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.