Tőkei Tamara: Janka és Lívia

Egyszer két lány találkozott: Janka és Lívia. Egy nap megígérték, hogy örök barátok lesznek és így is lett. Egy nap varázserőt kaptak és örvénybe kerültek, mire kiszabadultak, tündérek lettek és egy idegen országban találták magukat. Janka és Lívia nagyon féltek, hogy megtámadják, elrabolják őket. Ám nem így történt, hanem egy kedves tündér jött elő. Megnyugodtak, hogy nem gonosz, hanem jótündér.
Aztán csak beszéltek, csak beszéltek, ám egyszer azt mondta a tündérlány nekik:
– Figyeljetek, menjetek el a közeli várba és vegyétek el a király nyakába akasztott kulcsot, és a mellette lévő ládát is hozzátok ide. A lányok megtették, amit kért. Odavitték a kulcsot és a ládát, és így szólt Lívia:
– Miért kell a kulcs, meg a láda?
– Azért, mert a ládában a legnagyobb kincs van: a SZERETET! – mondta a tündérlány. – De csak az nyithatja ki, aki tündér-királylány, és én az vagyok.
– Akkor nyitsd ki – mondták a lányok. A tündér kinyitotta a ládát és beléjük szállt a szeretet. Így örök barátok lettek. De csak akkor találkozhatnak, ha a tündérlány hívja őket, addig nem, mert még most nincs veszély, addig is visszaküldte őket a saját világukba.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.