Vigh Viktória: Kincs, ami nincs, de a világon a legnagyobb kincs

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Lili, a kistündér és családja egy szép tavaszi napon elhatározta, hogy elkezdi szépítgetni a kiskertet, elülteti az első hóvirágot. A kislány éppen ásta már a virág helyét, amikor rábukkant egy borítékra, amire ez volt írva: „A KINCS, AMI NINCS”. Lili nem igazán értette, hogy ez mit jelenthet, ezért kinyitotta. Előhúzott egy levelet és olvasni kezdte:
„Te, aki megtaláltad a levelet, nagyon szerencsés vagy. A világ legnagyobb kincsét tártad fel. Mindössze annyi a dolgod, hogy kövesd a térképet és tiéd lesz a legértékesebb, legszebb ajándék.” Lili nagyon izgatott lett. Mindig is szeretett volna találni egy igazi kincset. Örömében el is felejtette megnézni, hogy mit rejt még a boríték. Rögtön megnézte a térképet és felkiáltott:
– Nahát, ez nincs is messze!
A kis tündér felkerekedett és hamarosan már Tündérországon kívül járt. Végig gondosan figyelte a térképet, nehogy eltévedjen. Útközben azon tűnődött, mi lehet a kincs. Gondolta, biztosan egy láda arany vagy egy zsák tündérpor. Nemsokára egy hídhoz ért, ahol megpillantott egy apró koboldot. A furcsa lény megkérdezte, hogy hová siet ennyire.
– A világ legnagyobb kincsét keresem! – mondta Lili.
– A világ legnagyobb kincsét nagyon nehéz megtalálni, habár itt van a közelünkben. De aki keményen megdolgozik érte, az elnyeri méltó jutalmát – mondta a bölcs kobold.
– Itt van a közelünkben? – gondolta a tündér – hát akkor mindjárt megtalálom!
Lili továbbment. Sokat töprengett a kis lény szavain. Hamarosan egy virágos rétre ért. A rét tele volt pillangókkal, apró tündérekkel. Madárdal zengett. A kis tündér szívét melegség töltötte el. Ennél szebbet még soha nem látott. A rét felett szivárvány ragyogott. Lili elindult, hogy megkeresse a szivárvány végét, ugyanis tudta, hogy a kincsnek ott kell lennie. A szíve majd kiugrott a helyéből! Ilyen izgatott még nem volt! Megpillantott egy csillogó ládát, ám az nem nyílt ki.
– Vajon hol lehet a kulcsa? – tűnődött Lili.
Eszébe jutott, hogy lehet, hogy a levéllel együtt rejtették el. Előhúzta a ruhájából a borítékot és kinyitotta. A kulcs tényleg ott hevert benne. A kis tündér remegő kézzel nyitotta ki a ládát. Legnagyobb meglepetésére nem aranyat, nem is tündérport talált, hanem csak egy levelet. Lili nagyon meglepődött, de azért kivette a papírt és olvasni kezdte:
„Megtaláltad a világ legnagyobb kincsét! A kincset, ami nincs, de mégis van. Szerencsés vagy, hogy felfedezted! Ennél szebbet nem kívánhat magának senki! És ez a kincs a SZERETET!”
Lili hirtelen rádöbbent, hogy mindvégig itt volt a kincs a közelében, de ő nem vette észre. Rájött, hogy ez mindennél többet ér, még a fénylő aranynál, még a csillogó tündérpornál is. A kis tündér örökre megtanulta, hogy a kincs hallatán ne kézzel fogható dolgokra, sokkal inkább a szeretetre gondoljon. Mert ez az a kincs, ami nincs, de a világon a legnagyobb kincs!

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.