Szép Györgyi: Varázslótanonc

A minap megkeresett néhány kisgyerek, mert gondolták, én tudom a titkot, hogy hogyan lehetnének majd nagy varázslók. Gondolom, ti is tudni szeretnétek, ezért elárulom nektek is. 

Ahhoz, hogy kis varázslótanoncok legyetek, először is egy varázsceruzára van szükségetek. Anyukátok, a nagymama, a papa, a boltos néni biztosan tudják, milyen kell, de szerintem otthon is akad már néhány ilyen. Sokféle van, mindegyikkel lehet varázsolni!
Ha kicsik vagytok még, a varázsceruzával szépeket tudtok rajzolni. A szüleiteket, az óvó nénit el tudjátok velük varázsolni. Sok-sok, szebbnél szebb, színes ceruza fog elkopni, mire iskolába indultok. Akkor már olyan varázsceruzáitok lesznek, amikkel írni és számolni is lehet. Minden rajz és írás más és más lesz, mert mindenkinek más a varázsceruzája. Lesz, aki keveset használja, más minden nap gyakorol. De, figyelem: ehhez ti is kelletek, magától nem dolgozik még a varázsceruza sem! A kis varázslók ti vagytok, ti mondjátok meg, hogy mit csináljon az a ceruza! A gondolatok irányítják! Ami a fejetekben van, amiről álmodtatok, amit szeretnétek, ami tegnap történt, amit láttatok…
Ha a Mikulás vagy a Jézuska levelet és rajzocskát kap tőletek, örül a sok varázslatnak, amit a papírokon lát. Minél többet gyakoroltok, minél szorgalmasabbak vagytok, annál szebb és jobb lesz a varázslat! Ha nagyra nőtök, lehet belőletek igazi nagy varázsló is. Ha jártatok már múzeumban, kiállításon, ott lehet látni valódi varázsképeket a falakon, de a mesekönyvek rajzai is mind varázslatok, de maguk a mesék is. Ezeket is mind varázsceruzák és varázstollak írták! Meg nénik és bácsik, akiknek rengeteg varázsceruzájuk volt gyerekkorukban.

Suderné Szép Ágnes illusztrációja

Ha rossz idő van, és nem lehet kint játszani, vagy otthon vagytok betegen, nincs éppen játszópajtás a közelben, vagy csak mosolyogni akarjátok látni anyut és aput, a mamát vagy papát, elő a varázsceruzákkal! Mivel nekem varázsszemüvegem van, látni fogom, hogy ki fogad szót közületek és ki a legügyesebb.

2017   Zalaegerszeg

5 hozzászólás “Szép Györgyi: Varázslótanonc

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.