Adamik Sándor: A róka és a farkas barátsága

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Adamik Sándor illusztrációi részlete bekerül a mesekönyvbe

Egyszer régen a farkas és a róka nagyon jó barátok voltak. Mindent együtt csináltak: vadászni mentek, jókat ettek, sokat játszottak, majd az erdő mélyén aludtak.
Egy nap a rókának az a fantasztikus ötlete támadt, hogy másnap elmegy egyedül a közeli faluba tyúkot fogni. El is újságolta újdonsült tervét nagy örömmel a farkasnak, akinek ez egyáltalán nem tetszett. Eljött az este, így hát nyugovóra tértek.
A farkas azonban jó korán felkelt, csendben kilopakodott a szunyókáló róka mellől és a falu felé vette az irányt. Kiszagolta, hogy melyik háznál vannak tyúkok. Beosont az udvarba, elfutott a ház mellett, ám megbotlott egy gereblyében és ezzel nagy zajt csapott. A zörgést meghallotta a gazda, puskát kapott a kezébe és kiszaladt a házból. A farkas addigra már a tyúkól körül ólálkodott, ám mielőtt egyet is ellopott volna közülük, az ember a levegőbe lőtt, ordasunk pedig gyorsan kereket oldott. Visszarohant az erdőbe.
Ott aztán elmesélte a rókának, hogy mi történt vele. A róka persze jól kinevette őt, hogy nem tudott tyúkot fogni. A farkas ezért nagyon mérges lett, el is ment a rókától örökre.
Azóta haragszik a farkas a rókára, így nem is laknak egy helyen és nem vadásznak együtt sem.

2017 Farkasd (Vlčany) Szlovákia

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.