Takáč Dominika: Cicamese

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy cicacsalád. Andi, a cicamama állandóan három eleven csemetéjét leste árgus szemekkel, akik mindig kitaláltak valami huncutságot. Legjobban egy kormos kályhacsőben szerettek mászkálni, anyukájuk nagy bánatára.
Egyik nap Andicica kivitte izgága kicsinyeit a rétre játszani. Ők persze máris elkezdték a színes lepkéket kergetni. Addig követték a gyönyörűségeket, míg csak be nem keveredtek a magas fűbe. Ott aztán találtak egy nagyon öreg, koszos kályhát. El is feletkeztek egy csapásra a pillékről, azon nyomban bújócskázni kezdtek a csövekben, végül ott is aludtak el. Cicamama egy idő után aggódni kezdett. Elkezdte keresni az apróságokat, de nem bukkant a nyomukra. Felmászott egy fára is, hátha a magasból megpillantja kiscicáit.
– Cirmos, Cili, Hercegnő! Merre vagytok? – nyávogta a magasból.

Takáč Dominika illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Sajnos a keserves macskakiáltozás sem hozta meg a várt sikert. Így Andi segítségül hívta Julit, a szomszéd macskát. Juli jobban ismerte a rét titkait, mint bárki más, hiszen ő odakint született. Tudta, hol kell keresnie a három lókötőt, mivel egykor ő is a piszkos csőben pihent meg egy-egy fárasztó nap után.
Miután a kicsik megkerültek, anyukájuk leszidta őket a felelőtlenségük miatt, de végül minden jóra fordult. A kiscicák bocsánatot kértek az anyukájuktól és megígérték neki, hogy soha többé nem kóborolnak el.

2017 Farkasd (Vlčany) Szlovákia

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.