Sárközi Dávid: Egy pici fiú álmaiból

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ici-pici kisfiú, akit úgy hívtak, hogy Kevin. Kevinnek minden éjjel szép és kalandos álmai voltak, amelyek valóra váltak egy teljes napra.
Ugyanis olyan párnája volt, ami csodák-csodájára reggel, ébredés után valóra váltotta őket.
Ezen a párnán már az ükapja is álomra hajtotta a fejét. Apáról fiúra szállt a párna.
Egy este Kevin lefekvés előtt sokat gondolkodott, milyen lenne, ha lehetne egy sárkánya és a hátán repülhetne. Lefeküdt az ágyába, fejét lehajtotta pihe-puha párnájára, és perceken belül elszundított, s kezdetét vette a kaland.
Álmában felébredt és kinézett a szobája ablakán, a sárkány már ott szárnyalt körbe-körbe a ház körül. Gyorsan felöltözött, minél előbb a sárkány hátán lehessen. Úgyis volt, ahogy kilépett az ajtón, a sárkány már ott várta a küszöbön lehajtott fejjel, hogy rögtön felmászhasson a hátára és induljanak.
Felült rá Kevin, a sárkány kitárta szárnyait, csapott vele egyet-kettőt, már a levegőben is voltak. Kevin végre repülhetett egy sárkány hátán. Ő minél magasabbra szállt vele, annál jobban örült. Hangyányinak látta a házakat a magasból, ez nagyon tetszett neki. Szárnyaltak a magasban, csak úgy cikáztak a felhők között. Kevint elfogta a gondolat, hogy körberepüli a földet a sárkány hátán.
Úgyis volt, 1001 csodát látott odafentről úgy, ahogy senki más nem láthatott. A tengereket, óceánokat, hegyeket akkorának látta fentről, mintha két kis kezében elfértek volna. Látta a Kínai Nagyfalat, a Pisai ferde tornyot, az amerikai Szabadság-szobrot és még sok más nevezetes emlékművet, amit több, mint valószínű, hogy egy nap alatt biztos, hogy nem tekinthetett volna meg. Országról országra szálltak fáradhatatlanul, tele kíváncsisággal és kalandvággyal.
Erre mindössze egy napja volt, de sikerült neki.
Ez a nap úgy szállt el, mintha csak egy perc lett volna. Egyetlen egy nap alatt körberepülte a Földet, és ámult, csak ámult, hogy milyen gyönyörű odafentről minden. Sajnos csak egy nap jut egy álomra, de mire hazaér, máris kezdődik a következő. A csodapárna sosem fogy ki az álmokból.
Kevin felébredt a sárkány-álomból, és már sétált is az ablakhoz, hogy kezdődjön a kaland.

2017 Szekszárd

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.